REGRANULARE

Datorită capacității de producere oferim servicii de regranulare a deseurilor tehnologice rezultate din procesarea maselor plastice.

PANDRIM - REGRANULARE

Regranularea deseurilor din plastic este un proces de reciclare în care deseul tehnologic rezultat din procesarea materialelor plastice este transformat în granule care pot fi apoi folosite pentru fabricarea altor produse din plastic. Acest proces contribuie la reducerea cantității de deșeuri plastice și la conservarea resurselor naturale prin reutilizarea materialelor existente.

Pașii principali ai procesului de regranulare a deseurilor din plastic sunt:

1

Colectarea și sortarea

Plasticul este colectat din diverse surse, cum ar fi centre de reciclare, depozite de deșeuri, fabrici sau uzine. După colectare, materialele sunt sortate în funcție de tipul de plastic și de gradul lor de contaminare.
2

Spălarea și curățarea

Materialele plastice colectate sunt apoi spălate și curățate pentru a îndepărta impuritățile, precum murdăria, praful și alte reziduuri. Acest lucru este crucial pentru a obține granule de calitate superioară.
3

Tăierea și măcinarea

Plasticul curățat este apoi tăiat și măcinat în bucăți mici sau în fulgi. Acest proces facilitează topirea și prelucrarea ulterioară a plasticului în granule sau pulberi.
4

Topirea și extrudarea

Fulgii sau bucățile de plastic sunt apoi topite și propulsate printr-un șurub de extrudare pentru a forma granule. Acest proces poate implica adăugarea de aditivi sau coloranți, în funcție de cerințele specifice ale produsului final.
5

Răcirea și tăierea

După extrudare, granulele de plastic sunt răcite rapid pentru a le solidifica în forma lor finală. Acestea pot fi apoi tăiate la dimensiunile dorite și sortate în funcție de caracteristicile lor.
6

Testarea și controlul calității

Granulele obținute sunt supuse unor teste de calitate pentru a se asigura că îndeplinesc standardele cerute și că sunt potrivite pentru utilizarea ulterioară în procesul de fabricație.
7

Ambalarea și livrarea

Granulele reciclate sunt ambalate în saci sau containere și pregătite pentru livrare către fabricile sau producătorii care le vor utiliza în procesele lor de producție.

Regranularea deseurilor din plastic este un proces important în eforturile de protejare a mediului înconjurător și de promovare a economiei circulare, în care resursele sunt gestionate într-un mod sustenabil și eficient.

Astfel, prin realizarea serviciilor de regranulare, contribuim la reducerea impactului asupra mediului înconjurător, la conservarea resurselor naturale și la promovarea unei economii circulare mai durabile.

De asemenea, acest serviciu ofera o alternativă economică și ecologică în procesele de fabricație prin inlocuirea utilizarii de materiale plastice virgine cu granule reciclate obținute in urma procesului de regranulare a deșeurilor din mase plastice.

Solicită ofertă de preț pentru proiectul tău!